וירוס כופר

שחזור דיסק קשיח מחיר

וירוס כופר – איומים ברשת

תארו לעצמכם שנשתלה אצלכם במחשב תוכנה קטנה, ממזרית וזדונית במיוחד. ועכשיו דמיינו שמופיע לכם מסך ובו איום כופר כסף מפורש מסוג: "יש לנו מידע סודי עליכם. שלמו או ש…" זה מה שידוע כ"וירוס כופר".

כדאי להפנים שבעידן הסייבר קיים מגוון חדש של וירוסים שיכולים להיכנס אל תוך חומרה שלכם באינטרנט, בלחיצה על כפתור בהיסח הדעת או אפילו דרך דיסק און קי.

שום מידע לא מאובטח

אם פעם היינו יכולים לאבטח את המחשבים האישיים שלנו.

היום, בעידן בו המידע שלנו נמצא רובו ככולו, בשרתי ענן המפוזרים ברחבי הגלובוס, ובעידן בו חלק אדיר מהמידע לא מוצפן אלא זורם בחופשיות, אפשר כבר לומר בביטחון שוירוס הכופר כאן כדי להישאר. הוירוסים שפותחו מנצלים את פרצות המידע שכבר לא מאוחסנים אצלנו במחשבים אישיים ויודעים למצוא פרטי מפתח מסווגים אודותינו ונתונים חשובים אחרים לנו.

מתקפות סייבר עם וירוס כופר

בעידן הדיגיטלי בו המידע נשמר ללא תאריך תפוגה נראה לעין, נוח, פשוט ומתאים לקבוצות מתקיפי סייבר רבים לתכנן ולהתקיף אותנו, מבלי שאפילו נוכל להתגונן.

קצב העולם המתפתח בקצב מסחרר לא יכול לגשר על הפערים הטכנולוגים וכך אנו מוצאים עצמנו חסרי אונים למול מתקיפי וירוס כופר ומתקפות אחרות.

לצערנו הרב, מתקפות סייבר רק מתרבות מיום ליום ומסכנות היום את כולם, בכל גיל ולא משנה מה הידע הטכנולוגי שלהם.

קשה להתגונן הרמטית ממתקפות סייבר כמו וירוס כופר מפני שהשיטות כה מתוחכמות והדרכים מגוונות.

מי נמצא בסיכון לוירוס כופר?

החל מארגונים גדולים וחברות, ועד בעלי עסקים ומשתמשים ביתיים, כולם היום נמצאים באותה סירה בה האקרים המציבים אותם על הכוונת יכולים לנצל את חוסר הידע הגדול שלהם באבטחת סייבר ולדרוש כופר. המוכנות הטכנולוגית למתקפת סייבר אינה גדולה ומידע מסווג רב שאינו מגובה, מאוחסן או מוצפן כראוי בגלל חוסר ידע נגיש או כל דבר אחר, חושף את כולנו בקלות כמטרות לכופר כספי גדול, או שייגרמו נזקים חמורים ועוד מקרים שאפילו לא דמיינו שאפשריים.

בראש ובראשונה: אפליקציות חברתיות ופיננסיות

אם נשים את עצמנו בנעליים של התוקפים, הרי ברור שהמידע הרגיש ביותר שלנו מאוחסן קבע במיטב האפליקציות שכולנו מכירים של הענקיות גוגל ופייסבוק.

כל האימיילים שלנו, וכל תוכנות צ'אט שבהם אנו משתמשים כל יום, יכולות להתברר כסיוטי אבטחה. אנו מתקינים גרסאות כל שני וחמישי וחושבים שגרסה אחת טובה מהשניה. אך האם זה באמת כך?

בשורה התחתונה, כל הזמן מתגלות פרצות בגרסאות שהאקרים יכולים לנצל ואכן מנצלים ללא קושי.

וירוס הכופר- גלגולו של סוס טרויאני מודרני

וירוס הכופר לא חייב להיות מתוחכם כלל וכלל. ברגע שהוא חודר אל הטלפון, המקבוק או האייפאד שלכם , מספיק שיופיע מסך שבגללו לא תוכלו לסגור אפליקציה או תקפוץ במפתיע הודעה ותדרוש מכם לשלם כסף, בשביל לשבש את סדר היום שלכם. הטלפון אינו המחשב האישי שלכם ולכן הוא לרוב משמש קופסא שחורה שאין לאף אחד מושג איך לגעת בה ולאבטח עצמאית.

עלויות ועוגמת נפש

וירוס כופר צופן בחובו הרבה מאוד נזקים פונטציאליים ויכול לגרום להתמוטטות פיננסית של חברות, לאילוצים שונים ולדחק אצל אחרים. העלויות של אותם דברים יכולים להיות גנדיוזיות ולהעמיד אותנו במצב שאין ברירה אלא לשלם היא נפילה כואבת מאוד.

השאלה הגדולה בנזק הכופר היא מי שעומד מאחוריו. אדם אלמוני שסתם רוצה להפחיד ולאיים או אדם זדוני שמכוון לעשות קופה על גבכם. זה יכול להיות אדם בוגר ומקצועי, או אפילו חובבן טכנולוגי גמור.

שטף המידע ההולך וגובר מביא אותנו למצב בו אנו מאבדים יותר מידע. ממש כמו חול, המידע שחומק לנו בין האצבעות בסופו של דבר נשמר במקומות שונים על גבי הרשת וחשופים לכל מי שרוצה לדעת וידו הטכנולוגית על העליונה.

וירוס כופר – תמונת מצב עולמית 2020

וירוס כופר הוא סוג התקפה אפשרית מאוד ומוחשית יותר. ההתקפות מתרבות ומתגברות ביעדים בכל רחבי העולם ואין דרך טובה לעצור זאת. אי אפשר יותר לחוש בטוחים עוד בעידן הזה כאשר כל הפרטים האישיים שלנו נמצאים על ענן.

מה כן אפשר לעשות?

במקרה שמחשבכם "נדבק" מוירוס כופר, כדאי לדעת שצריך לפנות למומחים בשחזור מידע  במיידית עם החומרה שלכם שינסו דרכים שונות להסיר את התוכנה המזיקה מהמחשב ולהציל לכם את היום. לשם כך, פנו עוד היום כדי להציל את הדאטה שלכם במעבדה מקצועית.